Malzemeler:
-1 su bardağı ılık su
-1 çay bardağı ılık süt
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-1 çorba kaşığı toz maya
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un (4-5 su bardağı)
Üzeri İçin: 1 çorba kaşığı yoğurt, 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı: Derin kab içerisine su, süt, toz şeker ve mayayı ekleyip karıştırıp 10 dk bekletin.
Kalan malzemeleri sıvı karışıma ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 1 saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru 7 eşit bezeye ayırıp yuvarlayarak şekil verin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine birer parmak boşluk bırakarak çiçek şeklide yerleştirip üzerine bez örtüp 30 dk bekletin.
Tepsi mayasını alan ekmeğin üzerine yoğurtlu sıvı yağ karışımından sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.
(fırının içine ısıya dayanıklı kase içerisine su koyarsanız ekmeğin dışı çıtır içi yumuşacık olur)
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder