30 Nisan 2021 Cuma

Ispanaklı Tepsi Böreği (el açması)



 Malzemeler:

-5 su bardağı un
-1 su bardağı ılık su
-2 çorba kaşığı sıvı yağ
-1/2 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar ılık su
Arası İçin:
-150 gr tereyağı (eritilmiş)
İçi İçin:
-1 bağ ıspanak
-1 adet kuru soğan
-4 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı pulbiber
Üzeri İçin:
-1 yumurta sarısı
-2 çorba kaşığı sıvı yağ
-çörek otu, susam
Hazırlanışı: Derin bir kab içerisine unu koyup kalan malzemeleri ekleyip ele yapışmayan hamur yoğurup dinlendirip mayanlandırmadan on eşit  bezeye bölün.
İlk beş bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açıp üst üste koyup aralarına eritilmiş tereyağı sürüp buzdolabında 20 dk bekletin
Diğer kalan beş bezeyi de aynı şekilde hazırlayın.
Ispanakları yıkayıp iyice kuruttuktan sonra ince olacak şekilde doğrayın.
Soğanı ince, ince doğrayıp zeytinağında pembeleşene kadar kavurup pul biberi ekleyip ocaktan alıp sıcakken ıspanaklara ekleyip karıştırın.
İlk yaptığınız hamuru hafif unlu zeminde tepsi büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirdikten sonra ıspanaklı harcı eşit şekilde yayıp diğer hamuru da aynı şekilde açıp ıspanakların üzerine kapatın.
Üzeri İçin yumurta sarısı ve sıvıyağı karıştırıp pürüzsüz olacak şekilde çırpıp böreğimizin üzerine sürüp susam, çörek otu serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirip ılıyınca dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails