Malzemeler:
-1 bağ pırasa (5-6 kök)-1 adet havuç
-1 adet kırmızı biber
-1 adet kuru soğan
-1 diş sarımsak
-1/2 limon suyu
-2 çorba kaşığı bulgur
-tuz, pul biber
-zeytinyağı
-sıcak su
Hazırlanışı: Pırasaların beyaz kısımları iki parmak genişliğinde verev şekilde doğrayın.
Kırmızı biber, soğan ve sarımsağı ince, ince havucu biraz kalın olacak şekilde doğrayın.
Yaklaşık yarım çay bardağı zeytinyağında soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurup havuç ve kırmızı biberi ekleyip 5 dk daha kavurup pırasaları ekleyip kısık ateşte 10 dk daha kavurun.
Kavrulan pırasalara bulgur , limon suyu, pul biber, tuz ve yaklaşık 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip ağzı kapalı şekilde kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alıp 30 dk dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun :)
-1 diş sarımsak
-1/2 limon suyu
-2 çorba kaşığı bulgur
-tuz, pul biber
-zeytinyağı
-sıcak su
Hazırlanışı: Pırasaların beyaz kısımları iki parmak genişliğinde verev şekilde doğrayın.
Kırmızı biber, soğan ve sarımsağı ince, ince havucu biraz kalın olacak şekilde doğrayın.
Yaklaşık yarım çay bardağı zeytinyağında soğan ve sarımsağı pembeleşene kadar kavurup havuç ve kırmızı biberi ekleyip 5 dk daha kavurup pırasaları ekleyip kısık ateşte 10 dk daha kavurun.
Kavrulan pırasalara bulgur , limon suyu, pul biber, tuz ve yaklaşık 1,5 su bardağı sıcak su ekleyip ağzı kapalı şekilde kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alıp 30 dk dinlendirdikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder