21 Ocak 2021 Perşembe

Puff Puff Pamuk Bazlama


 

Merhabalar :)
Dün yayınladığım tereyağı yapımındaki bidondaki kalan su ile bazlama yaptım, puff pufff yumuşacık oldular :)
Yaklaşık 1,5 lt kaymak suyuna sadece 1 paket toz maya 1 çorba kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip aldığı kadar un koyup ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 1 saat dinlendirin.
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler alıp hafif unlu zeminde çok inceltmeden açıp ısıtılmış tavada arkalı önlü pişirip isteğe bağlı üzerine tereyağı sürüp servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails