Malzemeler:
-1 su bardağı kısırlık bulgur (simit)
-2 su bardağı içli köftelik bulgur (yarma)
-kara biber, tuz
-su
İçi İçin:
-700 gr kıyma
-2 adet kuru soğan
-3 çorba kaşığı tereyağı
-tuz, kara biber, pul biber, kırmızı toz biber
Hazırlanışı: Bulgurları geniş bir kaba koyup üzerine yaklaşık 2 su bardağı bardağı su ekleyip karıştırıp üzerini kapatıp 15-20 dk bekletip iyice yoğurup 10 dk dinlendirin.
Kıvamı sert olursa su ekleyebilirsiniz.
İçi için kıymayı tencerede koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Soğanları ince ince doğrayıp tereyağı ile birlikte kıymaya ekleyip 5-10 dk kavurup baharatlarını ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Dinlenen köfte harcından cevizden biraz büyük parçalar kopartıp elinizi suya batırıp parmağınızla içini oyup kıymalı harçtan koyup ağız kısmını kapatarak şekil verin.
Tancereye su koyup kaynayınca içine tuz ve minik bir parça limon tuzu atıp köfteler suyun yüzüne çıkana kadar haşlayıp üzerine arzuya göre tereyağını eritip pul biber ile karıştırıp köftelerin üzerine döküp servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder