Malzemeler:
-3 adet patates (haşlanmış ezilmiş)
-1 adet yumurta
-1 su bardağı ılık su
-5 çorba kaşığı sıvı yağ
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1/2 paket toz maya
-aldığı kadar un(yaklaşık 4 su bardağı)
Üzeri İçin: yumurta, susam
Hazırlanışı: Derin kab içerisine ılık su, şeker ve mayayı koyup maya köpürene kadar bekleyin.
Maya aktifleşince patates, yumurta, sıvı yağ, tuz ve unu ekleyip yumuşak kıvamlı hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 1 saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru 10 eşit bezeye ayırıp yuvarlayarak şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine
yerleştirip üzerini bez ile örtüp 30 dk tepside bekletin.
Tepsi mayasını alan ekmeklerin üzerine yumurta sürüp susam serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırının içine ısıya dayanaklı içi su dolu bir kaseyi koyup ekmekler kızara kadar pişirip soğuyana kadar bekleyip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder