Malzemeler:
Lavaş İçin:
-1 su bardağı ılık su
-1/2 su bardağı ılık süt
-1/2 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 çay kaşığı tuz
-aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı
Çıtır Tavuk İçin:
-4 adet tavuk göğsü
-2 adet yumurta
-1/2 paket krema
-1 tatlı kaşığı tuz
Panesi İçin:
-1 su bardağı un
-1 tatlı kaşığı toz biber
-1 tatlı kaşığı kara biber
-1 tatlı kaşığı köri
-1 tatlı kaşığı tuz
Bulamak İçin: mısır gevreği
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Sos İçin:
-1 su bardağı yoğurt
-2 çorba kaşığı hardal
-2 çorba kaşığı mayonez
-1 çorba kaşığı sirke
-2 diş sarımsak (rendelenmiş)
-tuz, kara biber, kekik, nane
Servis İçin: marul, kuru soğan
Hazırlanışı:Lavaş için derin kab içerisine un koyup malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı hamur yoğurup 30 dk bekletin.
Dinlenen hamuru 10 eşit bezeye ayırıp düz zemin üzerinde merdane ile açıp ısıtılmış tavada arkalı önlü pişirip kurumaması için beze sarın.
Tavukları küçük parçalara kesin.
Yumurta ve kremayı çırpın.
Pane için un ve baharatları karıştırın.
Tavuk parçalarını önce baharatlı un karışıma, sonra yumurtalı karışıma en son mısır gevreğine bulayıp kızgın yağda kızartın.
Sos için yoğurt, hardal, mayonez ve sirkeyi pürüzsüz olana kadar karıştırıp baharatları ekleyip isteğe bağlı ince kıyılmış maydonozda ilave edebilirsiniz.
Lavaşın üzerine iri doğranmış marul ince doğranmış kuru soğan üzerine kızartılmış tavuk ve son olarak bol sos döküp servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder