22 Ocak 2021 Cuma

Bulgur Mantısı (kızartılmış)


 

Malzemeler:
-1 su bardağı köftelik bulgur
-1 adet yumurta
-2 adet patates
-2 çorba kaşığı un
-tuz, kara biber
-su
Üzeri İçin: sarımsaklı yoğurt
Sos İçin:
-1 çorba kaşığı tereyağı
-2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
-1 tatlı kaşığı nane
-1 tatlı kaşığı pul biber
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Hazırlanışı:Bulguru derin kab içerisine koyup üzerine 1 su bardağı ılık su döküp karıştırıp ağzı kapalı şekilde 15 dk bekletin.
Patateslerin kabuklarını soyup yumuşayıncaya kadar haşlayıp sıcakken ezip dinlenen bulgura ekleyip karıştırıp 5 dk daha ağzı kapalı şekilde bekletin.
Dinlenen köfteye yumurta, un ve baharatları ekleyip iyice yoğurun, çok katı olursa su ekleyebilirsiniz.
Hazırladığınız köftelerden cevizden küçük parçalar kopartıp elinizle sıkarak şekil verin ve kızgın yağda kızartıp kağıt havlu üzerine alın.
Sos için tavaya tereyağı ve zeytinyağını koyup nane ve pul biberin kokusu çıkana kadar kavurun.
Kızarttığınız köfteleri servis tabağına koyup üzerine bol sarımsaklı yoğurt döküp naneli yağ gezdirip servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails