Merhabalar :)
Her hafta yoğurt yapmak için düzenli süt alıyorum.
Eşim ve çocuklar yoğurt kaymağını yemediği için ziyan olmasın diye sütü kaynatıp bir gece dolapta bekletip üzerindeki kaymağı toplayıp derin donduruya koyarak biriktirip bu şekilde tereyağı yaparak değerlendiriyorum :)
Benim bu defa yaklaşık 2 büyük kase kaymağım vardı.
İlk olarak derin donrucudan çıkan kaymağın buzunu çözdürüp, iki kase kaymağı 5 lt lik bidona koyup üzerine yaklaşık 2 su bardağı oda sıcaklığında su koyup 10 dk blendırdan çektim.
Daha sonra üzerine 1 lt buz gibi soğuk su ekleyip bidonun kapağını sıkıca kapatıp yaklaşık 30 dk salladıktan sonra üzerinde biriken yağı temiz tülbent üzerine alıp suyunu iyice sıkın.
(bidondaki suyu dökmeyin hamur işlerinde kullanın)
Hazırladığınız tereyağını içi buzlu suyla dolu geniş kabın içine koyup elinizle iyice mıncıklayarak yıkayıp suyu döküp tekrar buzlu suda aynı şekilde yağı mıncıklayıp iyice sıktıktan sonra tereyağınız hazır :)
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder