18 Ocak 2021 Pazartesi

Malaga Pasta


 Malzemeler:
-3 adet yumurta
-7 çorba kaşığı toz şeker
-1 su bardağı süt
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-3 çorba kaşığı kakao
-2 su bardağı un
Kreması İçin:
-3 su bardağı süt
-3 çorba kaşığı toz şeker
-1,5 çorba kaşığı nişasta
-1,5 çorba kaşığı un
-1 paket toz şanti
Üzeri İçin:
-15 adet küçük muz
-200 gr bitter çikolata
-200 gr sütlü çikolata
-1 tatlı kaşığı tereyağı
Süslemek İçin: fındık



Hazırlanışı: Krema için şanti hariç kalan malzemeleri tencereye koyup orta ateşte koyulaşana kadar 
sürekli karıştırarak kaynatıp kabuk tutmaması için ara ara karıştırıp soğumaya bırakın.
Kek için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırıp yağlı kağıt serilmiş büyük dikdörtgen borcama harcı döküp önceden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan kremaya toz şantiyi ekleyip mikserle 10 dk çırpın. 
(kıvamı çok koyu olursa soğuk süt ekleyebilirsiniz)
Soğuyan keki boylamasına üç eşit parçaya kesip her keki tekrar beş adet kek olacak şekilde kesin yani toplamda 15 adet dikdörtgen kek olacak
Hazırladığınız kremayı krema torbasına koyup her kekin üzerine eşit olacak şekilde sıkıp üzerlerine birer adet muz koyup kenar boşluklar bıçak ile düzleyerek muzu sabitleyip buz dolabına koyup 1 saat bekletin.
Üzeri için çikolataları ve tereyağını benmari usulü eritip oda sıcaklığında ılıyana kadar bekletin.
soğuk pastaların üzerlerine çikolata döküp fındık serpiştirip tekrar buzdolabına koyup 1-2 saat sonra servis yapın.

Afiyet Osun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails