Malzemeler:
-250 gr margarin (oda sıcaklığında)
-5 çorba kaşığı pudra şekeri
-1 çorba kaşığı nişasta
-2 çorba kaşığı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı kakao
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı)
İçi İçin: pul çikolata
Hazırlanışı: Derin kab içerisine margarin ve pudra şekerini koyup mikserle 5 dk çırpıp kakao hariç diğer malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurun yarısına kakao ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız hamurlardan misket büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayıp avucunuzun ortasına bir sade bir kakaolu olacak şekilde toplam 6 adet hamur koyup hafif birleştirip orta kısmına pul çikolata koyup yuvarlayarak şekil verin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine hazırladığınız kurabiyeleri yerleştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri çok kızarmadan pişirip soğuyunca servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder