Malzemeler:
-4 adet ayva
-1 su bardağı vişne (dondurulmuş)
-3 su bardağı toz şeker
-1 çay bardağı su
-1 adet kabuk tarçın
Hazırlanışı: Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkartıp küp küp doğrayıp tencereye koyup üzerine toz şekeri döküp tencerenin kapağını kapatıp bir gece bekletin.
(ayvaların çekirdeklerini atmayın)
Suyunu salan ayvalara 1 çay bardağı su ekleyip ayvaların çekirdeklerini ve kabuk tarçınla birlikte orta ateşte 5 dk kaynatıp vişneleri ekleyip kısık ateşte ayvalar yumuşayıp reçel kıvam alana kadar yaklaşık 30 dk pişirip ocaktan alıp kabuk tarçını çıkartın.
Soğuyan reçeli kavanazo koyup istediğiniz zaman servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder