Malzemeler:
-200 gr margarin (oda sıcaklığında)
-1 adet yumurta
-1 su bardağı pudra şekeri
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket vanilin
-aldığı kadar un
Arası İçin:
-1 kutu krema (200 ml)
-1 kutu bitter çikolata (80 gr)
Hazırlanışı: Arası için kremayı ısıtıp çikolatayı içine ekleyip kısık ateşte çikolata eriyene kadar karıştırıp ocaktan alıp oda sıcaklığında ılıdıktan sonra buz dolabına koyun.
Çırpma kabına margarin ve yumurtayı koyup mikser ile çırpıp pudra şekerini ekleyip 5 dk daha çırpıp sıvı yağ, vanilin ve unu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamuru iki yağlı kağıt arasında açıp (pürüzsüz olması için) yuvarlak kalıp ile kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup üzerlerine kürdan batırarak şekil verin.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan kurabiyenin üzerine dolapta katılaşan çikolatan sürüp diğer kurabiye ile kapatıp servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder