Malzemeler:
-4 adet pırasa
-1/2 demet maydonoz
-2 adet yumurta
-2 çorba kaşığı un
-tuz, pul biber, kara biber
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Hazırlanışı: Pırasaların beyaz kısımlarını boylamasına ortadan bölüp yeşil yapraklarıyla birlikte ince ince doğrayıp tuz ekleyip elinizle ovarak karıştırın.
(bu işlemi yapmamızdaki amaç pırasaların pişme esnasında çiğ kalamaması için)
Maydonozları da ince olacak şekilde doğrayıp yumurta, un ve baharatlarla birlikte pırasalara ekleyip karıştırın.
Tavaya az miktar yağ koyup ısınınca birer karşık pırasalı harçtan koyup arkalı önlü kızartıp havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını çektirip sıcak olarak servis yapın.
(biz özellikle sarımsaklı yoğurt ile çok beğendik tavsiye ederim)
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder