14 Ocak 2021 Perşembe

Portakallı Şekerpare


 

Malzemeler:
-2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
-125 gr margarin
-1,5 çay bardağı irmik
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı portakal suyu
-1 adet portakal kabuğu rendesi
-1 paket vanilin
-1 çay kaşığı kabartma tozu 
-1/2 çay kaşığı karbonat
-aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
Şerbeti İçin:
-2,5 su bardağı toz şeker
-2,5 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı portakal suyu
Üzeri İçin: yumurta sarısı, fındık
Hazırlanışı: ŞErbt için tencereye şeker, su ve portakal suyunu koyup 10 dk kaynatıp soğumaya bırakın.
Derin kab içerisine unu koyup malzemeleri sırasıyla ekleyip kurabiye hamurundan daha yumuşak kıvamlı hamur yoğurup cevizden küçük parçalar kopartıp fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürün ve birer adet fındık batırın.
Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında üzerleri kızarana kadar pişirip sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp tatlılar şerbetini çekip soğuyunca servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails