4 Mart 2019 Pazartesi

Sandviç Üçgen Kek



Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1,5 su bardağı toz şeker
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-2 su bardağı un
Sos İçin:
-2 su bardağı süt
-1 çay bardağı toz şeker
-2 çorba kaşığı kakao
-50 gr bitter çikolata
Arası İçin:
-2 paket toz şanti
-1 su bardağı soğuk süt
Süslemek İçin: hindistancevizi, toz fıstık



Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri köpürene kadar yaklaşık 10 dk mikserle çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırın ve yağlanmış büyük dikdörtgen borcama harcı dökün.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Sos için tencereye süt, şeker ve kakaoyu koyup bir taşım kaynatıp çikolatayı ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Arası için toz şantiler ve soğuk sütü çırpın.
Soğuyan keki kare olacak şekilde kesip her kareyi tekrar uçtan uca olacak şekilde üçgen kesin.
Kestiğiniz üçgen keklerin kenar kısımlarını önce sosa batırıp sonra hindistancevizine bulayıp buz dolabında 1 saat dinlendirin.
Krem şantiyi sıkma torbasına koyun.
Dinlenen kek dilimlerini ortadan ikiye kesip arasına krem şanti sıkıp toz antep fıstığına bulayıp servis yapın.

(Büyük boy dikdörtgen borcamdan 15 adet kare çıkıyor boylamasına üçe enlemesine beşe bölerek kesiyoruz ve her kareyi tekrar çapraz kesince toplamda 30 dilim kek çıkıyor) 

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails