27 Mart 2019 Çarşamba

Kadayıf Kasesinde Muhallebi





Malzemeler:
-200 gr çiğ kadayıf
-2 çorba kaşığı pudra şekeri
-100 gr tereyağı
Muhallebisi İçin:
-2,5 su bardağı süt
-1 adet yumurta sarısı
-1/2 su bardağı toz şeker
-1,5 çorba kaşığı nişasta
-1 paket vanilin
Süslemek İçin: çilek
Hazırlanışı: Kadayıflara pudra şekerini ekleyip didikleyin.
Tereyağını eritip kadayıflara eleyip harmanlayıp 12 adet  muffin kalıbına pay edip elinizle çanak şekli verip ortasına sıkıca bastırın (ben çay bardağının tabanı ile bastırdım)
Hazırladığınız kadayıfları önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip ılıyınca kalıplardan çıkartın.
Muhallebisi için tencereye bütün malzemeleri koyup orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Soğuyan kadayıfların ortalarını muhallebi ile doldurup üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails