13 Mart 2019 Çarşamba

Mini Hamburger


 Malzemeler:

Ekmeği İçin:
-1 su bardağı ılık süt
-1 su bardağı ılık su
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çorba kaşığı şeker
-1 çorba kaşığı tuz
-1 paket toz maya
-aldığı kadar un (yaklaşık 4-5 su bardağı un)
Köftesi İçin:
-600 gr kıyma
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-4 dilim bayat ekmek içi yada 3 çorba kaşığı galeta unu
-tuz, karabiber, pul biber, kimyon, yeni bahar, kekik
Arası İçin:
-marul
-domates
-mor soğan
-salatalık turşusu
-ketçap mayonez
Üzeri İçin: 1/2 çay bardağı sıvı yağ, 1/2 çay bardağı su, susam 
Hazırlanışı: Hamburger ekmeği için derin bir kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeyi sırasıyla ekleyip ele yapışmayan yumuşacık hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurun üzeri örtülü şekilde yaklaşık 1 saat mayalanmasını bekleyin.
Hamburger köftesi için soğan ve sarımsakları rendeleyin.
Derin kase içerisine kıyma, rendelenen soğan sarımsak, ekmek içi ve baharatları ekleyip 10-15 dk yoğurup buz dolabında hamur mayalanana kadar dinlendirin.
Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde  bezeler alıp yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip 30 dk tepside bekletin.
Üzeri için su ve sıvı yağı karıştırıp ekmeklerin üzerlerine sürüp susam serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Dinlenen köfte harcından küçük parçalar kopartıp  her bir parçayı elinizi hafif ıslatarak yuvarlayarak  yassı şekil verip hafif yağlanmış tavada arkalı önlü pişirin.
Domates, mor soğan ve turşuyu ince olacak sekilde doğrayın.
Pişen ekeklerin enlemesine ortadan ikiye kesip arasına ilk olarak marul üzerine mor soğan üzerine köfte üzerine domates üzerine turşu ve üzerine arzuya göre ketçap ve mayonez ile servis yapın.


Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails