19 Mart 2019 Salı
Hindistancevizli Çilekli Kup
Malzemeler:
-1 lt süt
-1 su bardağı toz şeker
-1 küçük kahve fincanı hindistancevizi
-1 küçük kahve fincanı nişasta
-1 küçük kahve fincanı un
-1 kutu krema (200 ml)
-2 paket vanilin
Araları İçin:
-çilek
-çikolatalı gofret
Üzeri İçin:
-petibör bisküvi
-fındık
Hazırlanışı: Tencereye krema ve vanilinler hariç kalan malzemeleri ekleyip orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak pişirip ocaktan alın.
Pişen muhallebiye krema ve vanilinleri ekleyip mikserle 5 dk çırpın.
Servis kuplarının tabanlarına iri kırılmış bisküvi koyup kupların yarısına kadar muhallebi koyup üzerlerine dilimlenmiş çilek ve çikolatalı gofret koyup tekrar üzerlerine muhallebi koyup oda sıcaklığında ılımaya bırakın.
Bisküvi ve fındığı rondodan çekip kupların üzerlerine pay edip buz dolabına koyup soğuk olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder