7 Mart 2019 Perşembe

Lokum Şekerpare




Allah'ım bize inşallah olur diye dua edip hayalini kurduğumuz bizim için HAYIRLI olan her şeyin ''çok şükür oldu'' sevincini yaşat... Amin 

Malzemeler:
-250 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
-1/2 su bardağı pudra şekeri
-1 su bardağı irmik
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-1 çay kaşığı karbonat
-aldığı kadar un (yaklaşık 3-3,5 su bardağı)
Şerbeti İçin:
-4,5 su bardağı toz şeker
-5 su bardağı su
-1 çay kaşığı limon suyu
Üzeri İçin: toz fıstık
Hazırlanışı: Şerbeti için tencereye su ve şekeri koyup kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 10-15 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Hamur için tereyağı ve yumurtaları mikserle 5dk çırpıp pudra şekeri, vanilin, kabartma tozu ve karbonatı ekleyip mikserle 2-3 dk daha çırpıp irmik ve unu ekleyip yumuşak hamur yoğurun.
(normal kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak olacak)
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp oval şekil verip fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp soğuyup şerbetini çeken tatlıların üzerlerini toz fıstık ile süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails