5 Mart 2019 Salı

Kuruvasan



Malzemeler:
-2 adet yumurta (sarıları üzerine)
-2 su bardağı ılık süt
-1 paket toz maya
-2 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un (yaklaşık 4 su bardağı)
Arasına Sürmek İçin: 200gr yumuşak margarin
Üzeri İçin: yumurta sarısı
Hazırlanışı: Derin kab içerisine unu koyup malzemelerin hepsini ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamuru iki eşit parçaya ayırıp her bir parçayı sekiz eşit bezeye ayırın
(toplam 16 beze olacak)
İlk sekiz bezeyi tatlı tabağı büyüklüğünde açıp aralarına yumuşak tereyağı sürüp (en üst kata sürülmeyecek) buz dolabında 30 dk donması için bekletin.
Kalan sekiz bezeyide aynı şekilde hazırlayın.
Beklettiğiniz hamuru merdane ile çok ince olmayacak şekilde açıp ister 16 ister 24 eşit parçaya kesip rulo sarıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip yarım saat bekletin.
Mayasını alan kuruvasanların üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails