31 Aralık 2018 Pazartesi

Yılbaşı Pastası (2019)



Yeni yıl çocukların sevinci gibi mutluluk dolu, birlik ve beraberliğimizin hiç bitmediği umut ve sevgimizin tükenmediği başarılarla dolu olsun... Mutlu Yıllar :)



Malzemeler:
-7 adet yumurta
-1,5 su bardağı toz şeker
-1 küçük kahve fincanı ılık su
-2 paket kabartma tozu
-2-2,5 su bardağı un
Kreması İçin:
-1 lt süt
-2 adet yumurta sarısı
-3 çorba kaşığı nişasta
-2 çorba kaşığı un
-8 çorba kaşığı toz şeker
-1 paket toz şanti
Süslemek İçin:
-2 su bardağı süt
-4 çorba kaşığı toz şeker
-5 çorba kaşığı irmik
-1 poşet toz şanti
-hindistan cevizi
Hazırlanışı: Krema için tencereye süt, yumurta sarıları, şeker, un ve nişastayı koyup orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirip ocaktan alıp soğumaya bırakıp soğuyunca toz şantiyi ekleyip mikserle 10 dk çırpıp buz dolabına koyun.
Pandispanya için yumurtanın aklarını ve sarılarını ayrı çırpma kablarına koyup yumurta sarılarını 1/2 su bardağı toz şeker ile 10 dk çırpıp ılık su, un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Yumurtanın aklarına 1 su bardağı toz şeker ekleyip kar gibi olana kadar çırpıp dikkatli ve yavaş hareketlerle yumurta sarılarına ekleyip karıştırın.
Yağlanmış kelepçeli kalıba hazırladığınız harcı döküp 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan keki kalıptan çıkartıp enlemesine üç eşit parçaya kesin.
İlk kek parçasını servis tabağına koyup üzerine krema sürüp ikinci pasta kekini koyup krema sürüp üzerine son keki koyup kalan kremayı pastanın kenarlarına ve üzerine sürün.
Süslemek için süt irmik ve toz şekeri orta ateşte koyulaşana kadar pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan muhallebiye toz şantiyi ekleyip elinizle yoğurup küçük toplar yuvarlayıp her taraflarını hindistan cevizine bulayıp iki topu üstüstüne koyup kürdan ile birbirine tutturup damla çikolata ile göz havuçla burun ve çilekle şapka yapıp pastanın üzerine yerleştirip bir gece buz dolabında bekletip dilimleyerek servis yapın.


Afiyet Olsun 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails