12 Aralık 2018 Çarşamba

Patatesli Mantı Makarna




Malzemeler:
-1/2 paket fiyonk makarna
Ayranı İçin:
-3 su bardağı yoğurt
-1 su bardağı su
-2 diş sarımsak
-tuz
Üzeri İçin:
-4 adet patates
-1 adet kuru soğan
-1 adet domates
-1 adet kırmızı biber
-2 adet yeşil biber
-1 çorba kaşığı biber salçası
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-1 su bardağı sıcak su
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytinyağı
Hazırlanışı: Patatesleri küçük, küçük soğan, domates, biberler ve sarımsakları ince olacak şekilde doğrayın.
Soğanları zeytinyağın da pembeleşene kadar kavurup soğan, sarımsak ve biberleri ekleyip 5 dk kavurup salça ve baharatları ekleyip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Kavrulan sebzelere patatesleri ve domatesi ekleyip 5 dk daha kavurup sıcak suyu ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Ayranı için sarımsakları rendeleyip yoğurt ve su ile birlikte pürüzsüzleşene kadar çırpıp tuzunu ekleyin.
Makarnayı haşlayıp suyunu süzdürüp ilk sıcağı çıkınca sarımsaklı ayranı makarnaya ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız makarnayı servis tabaklarına koyup üzerine sıcak patatesli sostan koyup servis yapabilirsiniz.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails