13 Aralık 2018 Perşembe

Revani (unsuz)




Malzemeler:
-2 adet yumurta
-1/2 su bardağı şeker
-1/2 su bardağı yoğurt
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 su bardağı hindistan cevizi
-2 su bardağı irmik
-1 adet limon kabuğu rendesi
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
Şerbeti İçin:
-2,5 su bardağı şeker
-4 su bardağı su
-4-5 damla limon suyu
Hazırlanışı: Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup  6-7 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın.
Hazırladığınız karışımı yağlanmış orta boy kare borcama döküp kaşık ile her tarafına eşit şekilde yayın.
(karışımın kıvamı normalden katı oluyor)
Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında  pişirip sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails