25 Aralık 2018 Salı

Patatesli El Açması Gül Böreği




Malzemeler:
-1/2 su bardağı süt
-1/2 su bardağı yoğurt
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1/2 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un (4-5 su bardağı)
İçi İçin:
-7-8 adet patates
-2 adet kuru soğan
-tuz, pul biber, kırmızı toz biber, kara biber
-zeytinyağı
Aralarına Sürmek İçin: sıvı yağ
Hazırlanışı: Derin kab içerisine un koyup malzemelerin hepsini ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup 15-20 dk dinlendirin.
İçi için patatesleri haşlayıp rendeleyin.
Kuru soğanları ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağın da pembeleşene kadar kavurup baharatları ekleyip ocaktan alıp patateslere ekleyip karıştırın. Dinlenen hamuru altı eşit bezeye bölüp her bezeyi hafif unlu zeminde açabildiğiniz kadar ince açıp yufkanın her tarafına fırça ile sıvı yağ sürüp dört eşit parçaya kesin.
Kestiğiniz parçaların geniş kısımlarına patatesli harçtan koyup rulo sarıp içe doğru kıvırıp gül şekli verin ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails