18 Aralık 2018 Salı

Kokoş Salata




Malzemeler:
-5 adet patates
-2 adet pancar
-4-5 dal taze soğan
-1/2 demet dereotu
-1/2 demet maydonoz
-tuz
Üzeri İçin:
-3 adet havuç
-1 su bardağı süzme yoğurt
-4 çorba kaşığı mayonez
-2-3 diş sarımsak
-3-4 çorba kaşığı zeytinyağı
-tuz
Hazırlanışı: Pancarların kabuklarını soymadan, patateslerin kabuklarını soyup ayrı tencerelerde yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Taze soğan, dereotu ve maydonozu ince olacak şekilde doğrayın.
Haşlanan pancar ve patatesi ezip doğradığınız malzemeleri ve tuzu ekleyip karıştırıp streç film serilmiş tart kalıbına bastırarak koyun.
Havuçları rendeleyip zeytinyağında kavurup soğumaya bırakın.
Sarımsakları rendelerip yoğurt ve mayonezle birlikte pürüzsüzleşene kadar çırpıp soğuyan havuçları ve tuzu ekleyip karıştırın.
Servis tabağına tart kalıbındaki patatesi ters çevirip ortasına havuçlu yoğurt karışımını koyup üzerini istediğiniz gibi süsleyip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails