21 Aralık 2018 Cuma

İçli Çörek




Malzemeler:
-2 adet yumurta (sarıları üzerine)
-1/2 lt ılık süt
-125 gr tereyağı (eritilmiş)
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-1 paket toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
İçi İçin:
-1 çay bardağı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı tereyağı
-2 su bardağı un
-1 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
-1 çay kaşığı tuz
Üzeri İçin: yumurta sarısı, susam, çörekotu
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup kalan malzemeleri ekleyip yumuşak hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 30 dk dinlendirin.
İçi için sıvı yağ ve tereyağını tavaya koyup ısıttıktan sonra unu ekleyip rengi değişip kokusu çıkana kadar kavurup tuz ve ceviz içini ekleyip soğumaya bırakın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp avucunuzun ortasında yassılayıp ortasına soğuyan unlu harçtan koyup kapatıp düz zemin üzerinde merdane ile inceltip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup üzerine yumurta sarısı sürüp çatal ile şekil verip susam ve çörekotu serpiştirip çöreklerin kabarmaması ortalarına çatal batırıp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirip servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails