27 Aralık 2018 Perşembe

Burgu Kurabiye




Malzemeler:
-150 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 adet yumurta (sarısı üzerine)
-1/2 .ay bardağı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı sirke
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı kabartma tozu
-2-2,5 su bardağı un
Üzeri İçin:
-1 adet yumurta sarısı
-1 çorba kaşığı sıvı yağ
-susam
Hazırlanışı: Derin kab içerisine un koyup malzemelerin hepsini ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamurdan cevizden küçük parçalar kopartıp düz zemin üzerinde yuvarlayarak uzatıp burgu şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerleri için yumurta sarısı ve sıvı yağı çırpıp kurabiyelerin üzerlerine sürüp susam serpiştirip önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında kızarana kadar pişirip soğuyunca servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails