20 Aralık 2018 Perşembe
Arabaşı
Özellikle kış akşamları kalabalıkla lezzeti ikiye katlanan kayseri ve yozgatlıların çok sevdiği arabaşının tamda zamanı geldiyse bir paylaşım yapalım :)
Malzemeler: Hamuru İçin:
-1 su bardağı un
-5 su bardağı su
-1 tatlı kaşığı tuz
Çorbası İçin:
-4-5 adet tavuk bud (incik)
-3 çorba kaşığı un
-2 çorba kaşığı domates salçası
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1/2 çay bardağı zeytinyağı
-1 çorba kaşığı tereyağı
-tuz, kara biber, pul biber
-2 lt su
Hazırlanışı: Hamur için tencereye 3 su bardağı suyu koyup 1 tatlı kaşığı tuz ekleyip kaynatın.
Kalan 2 su bardağı su ve 1 su bardağı unu mikser ile çırpıp ince tel süzgeçten geçirip kaynayan suya hazırlanan unlu harcı ilave edip bir yandan da karıştırıp topaklanmasını engelleyin.
Hamur kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 2-3 dk daha karıştırarak kaynatıp ocaktan alın ve ıslatılmış büyük dikdörtgen borcama harcı döküp oda sıcaklığında ılıdıktan sonra serin bir yere koyun ve soğumaya bırakın. (buz dolabına koymayın hamur nemleniyor)
Çorba için düdüklü tencereye tavuğu ve 2 lt suyu koyup haşlayıp tavukları sudan alıp soğumaya bırakın.
Tencereye un ve zeytinyağını koyup unun kokusu çıkıp rengi koyulaşana kadar kavurup salçaları ve tereyağını ekleyip 2-3 dk daha kavurup tavuk suyunu ekleyip tuz ve baharatları ekleyip kısık ateşte yaklaşık 15-20 dk kaynatıp
Soğuyan tavukları küçük parçalar halinde didikleyip kaynayan çorbaya ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıp soğuyan hamur ile birlikte servis yapın.
(çorbanın kıvamı koyu olursa sıcak su ekleyebilirsiniz)
Afiyet Olsun :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder