17 Aralık 2018 Pazartesi

Kahveli Pasta




Malzemeler:
-4 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1 küçük kahve fincanı sıvı yağ
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-1 su bardağı un
Islatmak İçin:
-1 su bardağı süt
-1 tatlı kaşığı nescafe
Kreması İçin:
-1 paket kakaolu puding
-1 paket petibör bisküvi
Üzeri İçin:
-2 poşet toz şanti
-2 su bardağı süt
-1 tatlı kaşığı nescafe
Hazırlanışı:Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıp sıvı yağ, vanilin kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırıp yağlanmış orta boy kare veya dikdörtgen borcama hazırladığınız harcı döküp 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Islatmak için süt ve nescafeyi karıştırıp soğuyan kekin her tarafına kaşık ile dökün.
Kreması için kakaolu pudingi arkasındaki tarife göre hazırlayıp pişirip kekin üzerine döküp kaşık ile düzleyip üzerine petibör büsküvileri tek sıra halinde dizin.
Şanti, süt ve nescafeyi mikserle kıvam alıncaya kadar çırpıp bisküvilerin üzerlerini kapatacak şekilde sürüp buz dolabında 4-5 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails