11 Aralık 2018 Salı

Anne Pastası



Merhabalar :)
Çocukluğumda annemin yaptığı bu pastanın tarifini anneciğimin sararmış yapraklı tarif defterinden tesadüfen buldum :)
Lezzetine garanti veriyorum mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:
-4 adet yumurta
-8 çorba kaşığı toz şeker
-8 çorba kaşığı un
-2 çorba kaşığı su
-1 paket kabartma tozu
-1 tatlı kaşığı karbonat
Kreması İçin:
-1 lt süt
-125 gr oda sıcaklığında margarin
-8 çorba kaşığı toz şeker
-8 çorba kaşığı un
-2 palet vanilin
Hazırlanışı:Krema için tencereye süt, şeker ve unu koyup orta ateşte koyulaşana kadar sürekli karıştırarak kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Keki için yumurta sarıları ve aklarını ayırarak ayrı çırpma kablarına koyup yumurta sarılarına 4 kaşık şeker ekleyip mikserle 10 dk çırpıp un,su, karbonat ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
Yumurta aklarına da 4 kaşık şeker ekleyip kar haline gelene kadar mikserle çırpıp dikkatlice yumurta sarıları ile karıştırıp yağlanmış kelepçeli kalıba döküp 150 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Soğuyan kremaya margarini ekleyip mikserle 5 dk çırpın.
Soğuyan keki enlemesine ortadan ikiye kesip ilk parçayı servis tabağına koyup üzerine krema sürüp ikinci keki kremanın üzerine kapatıp kremadan çok az kenara ayırıp kalan kremayı pastanın her tarafına sürüp düzleyin.
Ayırdığınız kremaya bir kaşık kakao ekleyip pastayı süsleyip buz dolabında 4-5 saat dinlendirip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails