31 Mart 2021 Çarşamba

Portakallı Bademli Islak Kek


 

Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-2 adet portakal suyu
-2 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
-1 çay bardağı süt
-1 çay bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı badem
-1 paket vanilin
-1 çay kaşığı karbonat
-1 paket kabartma tozu
-2-2,5 su bardağı un
Sosu İçin:
-2 adet portakal suyu
-2 çorba kaşığı toz şeker
Hazırlanışı: Yumurta ve şekeri köpürene kadar yaklaşık 10 dk mikserle çırpıp kalan malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırın.
Yağlanıp unlanmış kek kalıbını hazırladığınız harcı döküp 175 derecelik fırında pişirin.
Sos için portakal suyu ve şekeri karıştırıp pişen kekin ilk sıcağı çıkınca üzerine döküp soğuyunca kalıptan çıkartıp dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails