2 Mart 2021 Salı

Tereyağlı Küncülü Kurabiye


 Malzemeler:
-2 adet yumurta (sarıları üzerine)
-200 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1/2 çay bardağı yoğurt
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı ay çekirdeği
-1 çorba kaşığı haşhaş
-1 çorba kaşığı çörekotu
-1 çorba kaşığı sirke
-1 çorba kaşığı nişasta
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket kabartma tozu (ben çeşnili kullandım)
-aldığı kadar un
Üzeri İçin: yumurta sarısı, susam
Hazırlanışı: Derin kab içerisine un koyup malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurun.
Hazırladığınız hamuru düz zemin üzerinde çok inceltmeden açıp istediğiniz şekilde kurabiye kalıbı ile kesip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirip soğuyunca servis yapın.

Afiyet Olsun :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails