29 Mart 2021 Pazartesi

Kakaolu Pamuk Pasta


 


Malzemeler:
-5 adet yumurta
-1 su bardağı toz şeker
-1/2 su bardağı  nişasta
-1/2 çay bardağı süt
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-2 çorba kaşığı kakao
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-1 su bardağı un
Kreması İçin:
-2 paket kakaolu pasta kreması
-1 paket kakaolu cremeole
-1 kutu krema (200 ml)
-3 su bardağı soğuk süt
Süslemek İçin: muz, gofret, bisküvi
Hazırlanışı: Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını ayırıp ayrı çırpma kablarına koyup her ikisine yarımşar  bardak toz şeker koyun.
Yumurta aklarını şeker ile kar haline gelene kadar mikserle çırpın.
Yumurta sarılarını şeker ve vanilin ile birlikte krema kıvamına gelene kadar çırpıp kalan malzemeleri ekleyip mikserle 5 dk daha çırpıp dikkatli şekilde kar haline gelen yumurta akını ekleyip söndürmeden karıştırın.
Kelepçeli kek kalıbına hazırladığınız harcı döküp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirip soğumaya bırakın.
Krema için çırpma kabına pasta kreması, cremeole, krema ve sütü ekleyip kıvam alana kadar çırpın.
Soğuyan keki kalıptan çıkartıp enlemesine 3 eşit parçaya kesin.
Servis tabağına ilk keki koyup üzerini süt ile ıslatıp hazırladığınız kremadan her tarafına sürüp ince dilimlenmiş muz koyup üzerine  ikinci keki koyup üzerine aynı şekilde süt ile ıslatıp krema sürüp draje çikolata serpiştirip son keki üzerine koyun.
Kalan kremayı pastanın üzerine ve yanlarına eşit şekilde sürüp buzdolabında 3-4 saat dinlendirdikten sonra üzerini istediğiniz çikolata ve şekerler ile istediğiniz gibi süsleyip dilimleyerek servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails