Merhabalar...
Hepimizin severek yediği ve sık sık yaptığımız geleneksel yemeğimiz Kuru Fasulye :))
Pastırmalısı, etlisi, fırında ve güveçte pişeni hepsinin ayrı bir lezzeti var.
Hepimizin severek yediği ve sık sık yaptığımız geleneksel yemeğimiz Kuru Fasulye :))
Pastırmalısı, etlisi, fırında ve güveçte pişeni hepsinin ayrı bir lezzeti var.
Bugün hem sucuklu hemde taş tencerede denediğim kuru fasulye benden tam not alınca bende sizlerle paylaşmak istedim :)
Malzemeler:
-2 su bardağı kuru fasulye
-2 adet parmak sucuk
-1 adet domates
-1 adet kırmızı biber
-2 adet yeşil biber
-1 adet kuru soğan
-2 çorba kaşığı biber salçası
-tuz, pul biber, kırmızı toz biber
-zeytin yağı
-su
Hazırlanışı:Kuru fasulyeyi tencereye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyip 15-20 dk haşlayıp ocaktan alıp suyunu süzdürüp sıcak su ile yıkayın.
Soğanı küçük, küçük doğrayıp zeytinyağı ile birlikte güveç tenceresine koyup kokusu çıkana kadar kavurun.
Biberleri irice doğrayip domatesi rendeleyin.
Kavrulan soğana biberleri ekleyip 2-3 dk daha kavurup domates, biber salçası ve baharatları ekleyip karıştırıp salçanın kokusu çıkana kadar kavurun.
Kavrulan sebzelere iri doğranmış sucuk ve fasulyeyi ekleyip karıştırın ve üzerini geçecek kadar su ilave edip güveç tenceresinin kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 1 saat pişirip dinlendirdikten sonra sıcak olarak servis yapın.
(fasulyenin cinsine göre pişme süresi değişebilir)
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder