Malzemeler:
-500 gr tavuk fleto
-1 su bardağı pirinç (haşlanmış)
-1 adet kuru soğan (rendelenmiş)
-2 diş sarımsak (rendelenmiş)
-1/2 demet maydonoz
-tuz, kara biber, pul biber
Panesi İçin:
-2 adet yumurta
-1 su bardağı un
-1 su bardağı galeta unu
Kızartmak İçin: sıvı yağ
Hazırlanışı: Tavukları robottan çekin.
Maydonozu ince olacak şekilde doğrayin
Derin kab içerisine tavuk kıyması, pirinç, soğan, sarımsak, maydonoz ve baharatları ekleyip iyice yoğurup buz dolabında 1 saat dinlendirin.
Dinlenen köfte harcından yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yassılayarak şekil verin.
Panesi için ayrı kaselere yumurta, un ve galeta ununu koyup yumurtaya az miktar tuz ve kara biber ekleyip çırpın.
Hazırladığınız köfteleri önce una sonra yumurtaya en son da galeta ununa bulayıp kızgın yağda arkalı önlü kızartıp sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder