Malzemeler:
-2 su bardağı ılık Su
-1 paket Toz Maya (veya yarım paket Yaşmaya )
-2 tatlı kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un (4,5 - 5 su bardağı)
İç Harcı İçin:
-300 gr kıyma
-1 adet kuru soğan
-2 adet yeşil biber
-1 adet kırmızı biber
-1 adet domates
-tuz , kara biber, pul biber
-2 çorba kaşığı zeytinyağı
Üzeri İçin: yeşil biber
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup malzemeleri ekleyip ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup üzeri örtülü şekilde 30 dk dinlendirin.
İç harcı için soğan ve biberleri ince olacak şekilde doğrayıp domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
Derin kase içerisine kıymayı doğradığınız soğan ve biberleri rendelediğiniz domatesi, baharatları ve zeytin yağını ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp hafif unlu zeminde merdane ile çok fazla inceltmeden açıp ortasına kıymalı harçtan koyup kenar kısımlarını içe katlayıp pide şekli verip üzerlerine birer adet yeşil biber koyun.
Hazırladığınız pideleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip kenarlarına sıvı yap sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
İç harcı için soğan ve biberleri ince olacak şekilde doğrayıp domateslerin kabuklarını soyup rendeleyin.
Derin kase içerisine kıymayı doğradığınız soğan ve biberleri rendelediğiniz domatesi, baharatları ve zeytin yağını ekleyip karıştırın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp hafif unlu zeminde merdane ile çok fazla inceltmeden açıp ortasına kıymalı harçtan koyup kenar kısımlarını içe katlayıp pide şekli verip üzerlerine birer adet yeşil biber koyun.
Hazırladığınız pideleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip kenarlarına sıvı yap sürüp önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirip sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder