Malzemeler:
-1 adet yumurta
-2 su bardağı bulgur
-1 çay bardağı irmik
-1/2 çay bardağı un
-1 adet yumurta
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-tuz, kara biber, pul biber
-soğuk su
İç Harcı İçin:
-250 gr kıyma
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-2 çorba kaşığı tereyağı
-tuz, pul biber
Pişirmek İçin:
-200 gr kuşbaşı et (haşlanmış)
-1 su bardağı nohut (haşlanmış)
-1 çay bardağı irmik
-1/2 çay bardağı un
-1 adet yumurta
-1 tatlı kaşığı biber salçası
-1 tatlı kaşığı domates salçası
-tuz, kara biber, pul biber
-soğuk su
İç Harcı İçin:
-250 gr kıyma
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-2 çorba kaşığı tereyağı
-tuz, pul biber
Pişirmek İçin:
-200 gr kuşbaşı et (haşlanmış)
-1 su bardağı nohut (haşlanmış)
-1 çay bardağı mercimek (haşlanmış)
-1 çorba kaşığı salça (biber domates karışık)
-1 adet kuru soğan
-1 tatlı kaşığı kuru nane
-tuz
-zeytinyağı
-sıcak su
Hazırlanışı: İç harç için tencereye kıymayı koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Soğan ve sarımsağı minik, minik doğrayıp suyunu çeken kıymaya tereyağı ile birlikte ekleyip soğanlar ölene kadar kavurun.
Kavrulan kıymaya salça ve baharatları ekleyip 5 dk daha kavurup soğumaya bırakın.
Bulgur ve irmiği derin kab içerisine koyup üzerine yaklaşık 1,5-2 su bardağı soğuk su döküp üzerini kapatıp 30 dk bekletin.
Dinlenen bulgura yumurta, salçalar ve baharatları ekleyip yaklaşık 30 dk yoğurup gerekirse az miktarda su ekleyebilirsiniz son olarak unu ekleyip 10-15 dk daha yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcından portakal büyüklüğünde bir parçayı ayırıp kalan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp her parçayı parmağınızla çok fazla inceltmeden oyup hazırladığınız kıymalı harçtan köftelerin içlerine koyup ağzını kapatıp yuvarlayın.
Ayırdığınız portakal büyüklüğündeki köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın.
Pişirmek için soğanı ince olacak şekilde doğrayıp tencereye zeytinyağıyla birlikte koyup pembeleşene kadar kavurup naneyi ekleyip kokusu çıkana kadar kavurup salça, haşlanmış nohut, mercimek ve etleri ekleyip az miktar su ve tuzunu ilave edip 10 dk kaynatın.
Kaynayan harca ilk olarak misket büyüklüğündeki köfteleri ekleyip 5 dk haşladıktan sonra içli köfteleri ilave edip 2-3 dk haşladıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
-1 adet kuru soğan
-1 tatlı kaşığı kuru nane
-tuz
-zeytinyağı
-sıcak su
Hazırlanışı: İç harç için tencereye kıymayı koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
Soğan ve sarımsağı minik, minik doğrayıp suyunu çeken kıymaya tereyağı ile birlikte ekleyip soğanlar ölene kadar kavurun.
Kavrulan kıymaya salça ve baharatları ekleyip 5 dk daha kavurup soğumaya bırakın.
Bulgur ve irmiği derin kab içerisine koyup üzerine yaklaşık 1,5-2 su bardağı soğuk su döküp üzerini kapatıp 30 dk bekletin.
Dinlenen bulgura yumurta, salçalar ve baharatları ekleyip yaklaşık 30 dk yoğurup gerekirse az miktarda su ekleyebilirsiniz son olarak unu ekleyip 10-15 dk daha yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcından portakal büyüklüğünde bir parçayı ayırıp kalan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp her parçayı parmağınızla çok fazla inceltmeden oyup hazırladığınız kıymalı harçtan köftelerin içlerine koyup ağzını kapatıp yuvarlayın.
Ayırdığınız portakal büyüklüğündeki köfte harcından misket büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın.
Pişirmek için soğanı ince olacak şekilde doğrayıp tencereye zeytinyağıyla birlikte koyup pembeleşene kadar kavurup naneyi ekleyip kokusu çıkana kadar kavurup salça, haşlanmış nohut, mercimek ve etleri ekleyip az miktar su ve tuzunu ilave edip 10 dk kaynatın.
Kaynayan harca ilk olarak misket büyüklüğündeki köfteleri ekleyip 5 dk haşladıktan sonra içli köfteleri ilave edip 2-3 dk haşladıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder