Malzemeler:
-2 adet yumurta
-1 su bardağı su
-un
-tuz
Arasına Sürmek İçin: zeytinyağı
İçi İçin:
-250 gr yağlı kıyma
-1 adet kuru soğan
-tuz, kırmızı toz biber, pul biber, kara biber
-maydonoz
-zeytinyağı
Hazırlanışı:Derin bir kab içerisine yeteri kadar un , tuz ekleyip yumurtaları ve suyu ekleyip olabildiğince sert kıvamlı hamur yapın.
Hazırladığınız hamurdan iki adet yumurta büyüklüğünde beze alıp kalan hamuru iki eşit parçaya kesip elinizle yuvarlayıp üzeri örtülü şekilde 30 dk dinlendirin.
İçi için kıymayı tencereye koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu salıpçekene kadar pişirin.
Soğanı ince olacak şekilde doğrayıp zeytinyağı ile birlikte kıymaya ekleyip 10 dk kavurup baharatları ekleyip ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde olan bezeyi açabildiğiniz kadar ince açıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerine fırça ile zeytinyağı sürün.
İki eşit parçaya kestiğiniz bezelerin birini yufka büyüklüğünde açıp 9 eşit parçaya kesin.
Büyük bir tencereye su koyup biraz tuz ve zeytinyağı ekleyip kaynatın.
Kaynayan suya kestiğiniz yufkaları ikişer üçer atıp 2-3 dk haşlayıp alın ve içi soğuk su dolu büyük bir kabın içerisine koyun.
Düz zemin üzerine serilmiş temiz mutfak bezinin üzerine haşlayıp şokladığınız hamurları serip fazla suyunu alıp tepsiye yerleştirip her bir hamurun üzerine fırça ile zeytinyağı sürün.
Bütün yufkalar bitene kadar bu işlemi yapıp hazırladığınız kıymalı harcı hamurların üzerine eşit şekilde yayıp iri doğranmış maydonoz serpiştirin..
Kalan son bezeyi de aynı şekilde açıp kesip haşlayıp tepsiye döşeyin son olarak yumurta büyüklüğünde olan bezeyi de çok ince olacak şekilde açıp haşlamadan direk tepsiye yerleştirip üzerine bol zeytinyağı sürüp ocakta alt üst ederek pişirin ve dinlendirdikten sonra dilimleyerek servis yapın.
(fırında pişirecekseniz üzerine yumurta ve sıvı yağ karışımı sürün)
Afiyet Olsun :))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder