Malzemeler:
-2 adet yumurta
-250gr tereyağı (oda sıcaklığında)
-1 su bardağından bir parmak eksik pudra şekeri
-5 çorba kaşığı irmik
-1 çay bardağı ince çekilmiş fındık
-2 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-alabildiği kadar un (3-3,5 su bardağı)
Şerbeti İçin:
-3,5 su bardağı şeker
-5 su bardağı su
-1/2 limon suyu
Üzeri İçin: İrmik, fındık
Hazırlanışı: Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup 5dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatıp ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Derin bir kab içerisine unu koyup kalan malzemeleri ekleyip kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak kıvamlı hamur yapın.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayarak şekil verin ve her tarafını irmiğe bulayıp tepsiye yerleştirip üzerlerine fındık batırın.
Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin.
Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti döküp çekmesini bekleyin.
Şerbetini çeken tatlıları istediğini zaman servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder