1 Aralık 2020 Salı

Pamuk Sandviç Ekmeği





Hazırlanışı:
-1 adet yumurta akı
-1 çay bardağı ılık süt
-1 çay bardağı ılık su
-1/2 çay bardağı sıvı yağ
-1 çorba kaşığı yoğurt
-1 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-1 paket toz maya
-1 çorba kaşığı yumuşak tereyağı
-aldığı kadar un (3-3,5 su bardağı)
Üzeri İçin: su, susam
Hazırlanışı: Derin kab içerisine bir miktar un koyup tereyağı hariç tüm malzemeyi koyup ele yapışmayan yumuşak hamur yoğurup son olarak tereyağını ekleyip hamura yedirerek yoğurup üzeri örtülü şekilde 1 saat dinlendirin.
Dinlenen hamuru 10 eşit bezeye ayırıp oval şekil verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine koyup üzerini bez ile örtüp 30 dk bekletin.
Tepsi mayasını alan ekmekerin üzerlerine bastırmadan fırça ile su sürüp susam serpiştirip önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirip ister sıcak ister soğuk servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails