12 Aralık 2020 Cumartesi

Mantar Kavurması


 

Malzemeler:
-1 paket mantar (200 gr)
-2 adet domates
-1 adet kırmızı biber
-1 adet yeşil biber
-1 adet kuru soğan
-2 diş sarımsak
-tuz, kara biber, pul biber
-zeytinyağı
Hazırlanışı: Mantarları yıkayıp küp küp doğrayıp tavaya koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Soğan, sarımsak, domates ve biberleri ince olacak şekilde doğrayın.
Suyunu çeken mantarlara zeytinyağı soğan sarımsak ve biberleri ekleyip orta ateşte 5 dk kavurup domatesi ekleyip domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
Pişen sebzelere tuz ve baharatları ekleyip  karıştırıp ocaktan alıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun :) 


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails