16 Aralık 2020 Çarşamba

Fajita


 

Malzemeler:
-500 gr dana gulaş (jülyen kesilmiş)
-1 adet sarı biber (california)
-1 adet kırmızı biber (kapya)
-2 adet yeşil biber
-1 adet kuru soğan
-1 çorba kaşığı soya sosu
-1 çorba kaşığı sirke (ben elma kullandım)
-1 adet küp şeker
-1 diş sarımsak (rendelenmiş)
-tuz, kara biber, pul biber, kimyon, kekik
-zeytinyağı 
Hazırlanışı:Derin kase içerisine soya sosu, sirke, şeker, sarımsak rendesi, baharatlar ve zeytinyağı koyup karıştırıp etleri ekleyip iyice harmanlayıp ağzı kapalı şekilde buz dolabında 2-3 saat dinlendirin.
Biberleri ve soğanı jülyen doğrayıp az zeytinyağında yüksek ateşte hafif diri kalacak şekilde soteleyip kenara alın.
Isıtılmış tavaya etleri sosuyla birlikte koyup suyunu salıp çeken kadar soteleyip, pişen biberleri ekleyip 2-3 dk daha kavurup yanında salsa, avakado ve yoğurt soslarıyla servis yapın.

(benim evde malzemem olmadığı için hardal sos ve acı sos ile servis yaptım)

Afiyet Olsun :) 



Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails