15 Aralık 2020 Salı

Etli Kuru Biber Patlıcan Dolması


 

Malzemeler:
-yeteri kadar kuru patlıcan biber
-300 gr orta yağlı kıyma
-2 su bardağı pirinç
-2 adet kuru soğan
-3-4 sarımsak
-1/2 demet maydonoz
-1/2 dereotu
-1/2 çay bardağı nar ekşisi
-2 çorba kaşığı biber salçası
-tuz, kara biber, pul biber, kimyon, kuru nane, reyhan
-zeytinyağı
-su
Hazırlanışı: Kuru patlıcan ve biberi kaynayan suya atıp 5 dk haşlayıp soğumaya bırakın.
Pirinci ılık suda yıkayıp suyunu süzdürün
Soğan, sarımsak, maydonoz ve dereotunu ince olacak şekilde doğrayın.

Derin kase içerisine kıyma, pirinç, salça, nar ekşisi, baharatlar, doğradığınız malzemeler ve bol zeytinyağı koyup karıştırın.
Soğuyan patlıcan ve biberlerin içlerine hazırladığınız harçtan çok olmayacak şekilde koyup ağız kısımlarını elinizle bastırarak kapatıp tencereye yerleştirin.
Dolmaların üzerlerine bol zeytinyağı gezdirip üzerine dolma taşı yada tabak koyup yaklaşık 3 su bardağı su koyup kısık ateşte ağzı kapalı şekilde suyunu çekene kadar pişirip 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails