Malzemeler:
-2 su bardağı ılık süt
-2 su bardağı ılık su
-1/2 su bardağı sıvı yağ
-5 çorba kaşığı kuru maya
-5 çorba kaşığı toz şeker
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un
Üzeri İçin: yumurta, susam
Hazırlanışı:Sütü cezveye koyup şekeri ekleyip şeker eriyene kadar ılıtıp yoğurma kabına sıvı yağ, maya ve az miktarda un ile karıştırıp 15-20 dk bekletin. (ön maya oluyor)
Ön maya olunca su, tuz ve un ekleyerek ele hafif yapışan baya yumuşak kıvamlı hamur yoğurup 20 dk üzeri örtülü şekilde bekletin.
Eliniz hamur yapışmaması için yağa batırıp dinlenen hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler alıp ince uzun olacak şekilde yuvarlayıp düğüm şekli verip yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirin.
Hazırladığınız poğaçaların üzerlerine fırça ile yumurta sürüp susam serpiştirip önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirip servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder