Malzemeler:
-3 adet yumurta
-1 su bardağı + 2 çorba kaşığı toz şeker
-1 su bardağı süt
-1 su bardağı sıvı yağ
-1 çay bardağı fındık
-1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
-2 adet elma
-1 çay kaşığı tarçın
-1 paket vanilin
-1 paket kabartma tozu
-aldığı kadar un
Üzeri İçin: 2-3 adet elma
Hazırlanışı: 2 adet elmanın kabuklarını soyup rendeleyin ve 2 çorba kaşığı toz şeker ile suyunu salıp çekene kadar kavurup soğumaya bırakın.
Çırpma kabına yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri koyup köpürene kadar yaklaşık 10 dk çırpıp süt, sıvı yağ ve kavurduğunuz elmalar ekleyip 2-3 dk daha çırpıp kalan malzemeleri ekleyip karıştırın.
Yağlanmış kelepçeli kalıba kek harcını döküp üzerine kabuğuyla ince dilimlenmiş elmaları yerleştirip 170 derecelik fırında pişirip ılıyınca kalıptan çıkartıp soğuyunca dilimleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder