29 Aralık 2020 Salı

Elma Dolgulu Ayva Tatlısı

 



Malzemeler:
-3 adet ayva
-12 çorba kaşığı toz şeker
-1 su bardağı su
-1 adet kabuk tarçın
-2-3 adet karanfil
İçi İçin: 
-3 adet elma
-1 çay bardağı fındık
-tarçın
Üzeri İçin: kaymak
Hazırlanışı:Derin kab içerisine 1 adet limonun suyunu sıkıp su doldurun.
 Ayvaların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkartıp limonlu suda 10 dk bekletin.
(çekirdekleri atmayın)
Geniş bir tencereye ayvaları koyup üzerlerine ikişer çorba kaşığı toz şeker, kabuk tarçın, karanfil ve ayva çekirdeklerini koyup suyunu ekleyip kısık ateşte ağzı kapalı şekilde yumuşayıncaya kadar yaklaşık 1 saat pişirin.
Pişen ayvaları 2-3 saat tencereden çıkartmadan soğumaya bırakın.
İçi için elmaların kabuklarını soyup rendeleyip kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirip ocaktan alıp fındık ve tarçını ekleyip karıştırın. 
Ben elmalara şeker kullanmıyorum siz arzu ederseniz bir miktar atabilirsiniz.
Soğuyan ayvaların orta kısımlarını elmalı harç ile doldurup üzerine kaymak koyup servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails