26 Aralık 2020 Cumartesi

Çıtır Simit


 

Malzemeler:
-1 su bardağı ılık su
-1/2 su bardağı ılık süt
-1,5 çay kaşığı toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz
-aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı)
Üzeri İçin:
-1 çay bardağı pekmez
-1 çay bardağı su
-1 çorba kaşığı un
-susam
Hazırlanışı:Derin kab içerisine un koyup malzemeleri ekleyip kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurup yaklaşık 1 saat dinlendirin.
Üzeri için geniş bir kaseye pekmez, su ve un koyup karıştırın.
Yine geniş bir kaseye yaklaşık 1 su bardağı kavrulmuş susam koyun.
Dinlenen hamuru 6 eşit bezeye ayırıp her bir bezeyi düz zemin üzerinde yaklaşık 70 cm uzunluğunda yuvarlayarak uzatıp iki birleştirip kıvırarak simit şekli verin.
Hazırladığınız simitleri önce pekmezli suya batırıp sonra her tarafını susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirip ister sıcak ister soğuk servis yapın.

Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails