14 Aralık 2020 Pazartesi

Beyaz Çikolatalı Profiterol


 

Malzemeler:
-5 adet yumurta
-1 çorba kaşığı toz şeker
-100 gr margarin
-1,5 su bardağı su
-1,5 şu bardağı un
Kreması İçin:
-2,5 su bardağı süt
-1/2 su bardağı toz şeker
-5 çorba kaşığı un
-1 paket beyaz çikolata (80 gr)
-1 poşet toz şanti
-1 su bardağı soğuk süt
-2 paket vanilin
Üzeri İçin:
-2 paket beyaz çikolata (160 gr)
-1 kutu krema (200 ml)
Hazırlanışı: Hamur için tencereye su, m argarin ve bir çorba kaşığı toz şekeri koyup kaynatın.
Kaynayan suya unu ekleyip kısık ataşde 5 dk kadar kavurup ocaktan alıp ılımaya bırakın.
Ilıyan hamura yumurtaları teker teker kırıp mikserle çırpıp hamuru krema poşetine koyup ucunu makasla kesin (isteğe bağlı krema ucu takabilirsiniz) yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine istediğiniz büyüklükte hafif aralıklarla hamuru sıkın.
170 derecelik ısıtılmamış fırında kabarana kadar pişirip kabarınca fırının kapağını hiç açmadan dereceyi 150 dereceye ayarlayıp iyice kızarana kadar pişirip fırından çıkartın ve soğumaya bırakın.
Krema için tencereye 2,5 bardak sütü, şeker ve unu koyup orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirip beyaz çikolatayı ekleyip eriyene kadar karıştırıp, soğumaya bırakın.
Ayrı bir kabta toz şanti ve soğuk sütü çırpıp vanilinlerle birlikte şantiyi soğuyan kremaya ekleyip mikserle 10 dk çırpın
Soğuyan eklerlerleri ister ortadan ikiye kesin isterseniz ince uclu krema sıkma aparatı ile alt kısımlarından sıkarak içlerini krema ile doldurun.
Üzeri için kremayı tencereye koyup ılıttıntan sonra çikolataları ekleyip eriyene kadar karıştırıp profiterollerin üzerine gezdirip buz dolabında 2-3 saat bekletip yapın.

Afiyet Olsun 🙂


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails