5 Mart 2018 Pazartesi

Vişne Soslu Porsiyonluk Tatlı




Malzemeler:
-12 adet kedi dili
-1 tatlı kaşığı nescafe
-1 tatlı kaşığı toz şeker
-1 su bardağı sıcak su
Kreması İçin:
-3 paket labne peyniri (600 gr)
-3 çorba kaşığı pudra şekeri
Sos İçin:
-1 su bardağı çekirdeği çıkartılmış vişne
-2 su bardağı su
-2 tatlı kaşığı nişasta
Hazırlanışı: Sos için tencereye vişne, nişasta ve suyu koyup orta ateşte kaynayana kadar sürekli karıştırıp ocaktan alıp ılımaya bırakın. (ılıyana kadar kabuk tutmaması için ara ara karıştırın)
Kreması için labne peyniri ve pudra şekerini mikserle 5 dk çırpın.
Sıcak suya nescafe ve şekeri koyup karıştırın.
Kedi dili bisküviyi ortadan ikiye bölüp nescafeli suya batırıp servis kasesine koyup üzerine 1 tatlı kaşığı labneli krema ve en üste vişneli sostan döküp buz dolabında soğuduktan sonra servis yapın.
(tarif 12 kişilik her kase için 1 adet kedi dili, ortalama 1 tatlı kaşığı labneli krema ve 2-3 çorba kaşığı vişneli sos yeterli oluyor)


Afiyet Olsun :) 

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails